A2 Den Bosch

HET PROJECT

Zijn er goedkope auto’s op Pluto? 

Muziek liefhebbers zullen deze titel wel begrijpen. Natuurlijk gaan wij geen auto importeren uit de planeet Pluto of Mars. Maar zoals het Goede Doel al bezong, België op sommige vlakken is echt wel een heel aantrekkelijk land. Natuurlijke die geweldige natuurpracht van de Ardennen. Belgische voetbal is ook iets om rekening mee te houden tegenwoordig. Maar dit artikel over de auto industrie. Auto’s zijn op dit moment vele malen voordeliger hier dan in ons eigen land. Het doel wel een beetje pijn om dit toe te geven maar het is de waarheid. De Belgische overheid heeft gekozen voor een beter ruimhartiger auto beleid dan Rutte en consorten.


We zien dus de afgelopen jaren dat veel Nederlanders een auto hebben geïmporteerd uit België, zoals hier beschreven: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/. Met name Franse auto’s voor de liefhebbers zijn daar veel voordeliger. Natuurlijk hebben ze daar voordeel dat Frankrijk een buurland is. Dichterbij de bron. Een paar Renault liefhebbers die ik ken hebben om die reden daar een auto aangeschaft in Antwerpen in Brussel in Gent. Waarom niet? Het is veel goedkoper en sommige modellen kan je geeneens vinden hier in ons eigen koude kikkerlandje dus dan heb je geen andere keuze dan over de grens kijken. Daar hebben we die EU toch ook voor, geen grenzen meer!


Enfin, ding waar men wel rekening mee moet houden is de BPM. Het is niet zo dat er maar 1 methode is om deze uit te rekenen welnee er zijn meerdere opties die allemaal goedgekeurd worden door de Belastingdienst. Maar denk zij dat De Belastingdienst jou gaat vertellen wat meest voordelig is? Nee natuurlijk niet daar hebben ze geen enkel belang bij. Idealiter raadpleeg je deze hulpbron, een kosteloze en vrijblijvende meest gunstige kostenindicatie van de BPM. Ik zou ver weg blijven van geautomatiseerde calculators e.d. die te vinden zijn op het web want die gaan doorgaans nogal eens de mist in.